dimarts, 22 de maig del 2007

Nord o Sud?


Els primes rajos de sol s'han decidit a aparèixer per marcar el que serà l'inici d'un calurós estiu, i amb ells, els cartells definitius dels grans festivals d'aquest any i les ganes de gresca! En aquesta ocasió, hi ha dos grans apostes:

En primer lloc tenim el Summercase, un festival acabat de nèixer i que encara està donant els seus primers passos. Aquests però, són ferms i es respalden en el seu germà el Wintercase, un festival itinerari ja consolidat després de 5 edicions amb gran èxit entre els assitents.


(fés click sobre la imatge per expandir-la)

En aquesta segona edició el Summercase ha optat per satisfer a tots el públics, amb els que ja són grans clàssics del rock, com The Jesus And Mary Chain o la grandiosa PJ Harvey i electrònica per no parar de ballar amb The Chemical Brothers i LCD Soundsystem (els quals ja van fer la seva aparició l'anterior edició en el seu format DJ Set). També hi haurà cabuda per a les melodies fantasioses dels Air o els ritmes més obscurs de DJ Shadow i per supost, el que per a mi representa els màxims exponents del festival, els genials riffs dels Kaiser Chiefs i els Bloc Party.



Per l'altra tenim el Festival Internacional de Benicàssim en la que serà la seva tretzena edició i per on ja han passat un gran nombre d'artistes internacionals des de que el 1995 sorgís com una tímida proposta d'un sol escenari, prop de les costes de Llevant.

(fés click sobre la imatge per expandir-la)

El FIB d'aquest any tampoc es queda curt en quan a propostes, en aquesta ocasió hi podem trobar grups de la talla dels Arctic Monkeys, Ok Go i The Hives com a nous referents del rock alternatiu internacional, dinosaures del rock com Iggy & The Stooges o Dinousaur Jr., sense prerdre de vista però a uns pletòrics Wilco i Kings Of Leon. En l'apartat electrònic podrem disfrutar dels ritmes energètics de Vitalic i els incombustibles Fischerspooner. A més, la presència de UNKLE, Najwajean i Gus Gus garanteixen poder gaudir del trip-hop i l'ambient en el seu estat més pur. I com no, em deixava el més important per al final, el so increíble d'uns Muse que, a hores d'ara, ja està marcant història.


L'elecció està a les vostres mans, el que si que és ben cert es que, trieu el que trieu, gaudireu d'un bon festival. Jo ja tinc la meva tria feta, i les maletes llestes per marxar cap a uns d'aquests dos monstres de l'estiu. Que els disfruteu tan com jo! :D