dijous, 31 de maig del 2007

Grindhouse, quan s'uneixen dos ments criminals.


Grindhouse: 1. Cinema de barri on es projecten sessions dobles. 2. Gènere de cinema de baix pressupost, amb explosions, persecusions, nuesa, masclisme... Instint pur i dur.


Bé, ara que ja tenim clar el concepte, val la pena fer-li un cop d'ull a la visió particular que dos monstres del cinema com Quentin Tarantino (Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill) i Robert Rodriguez (Abierto hasta el amanecer, El mexicano, Sin City) ens mostren en les seus respectius films. El projecte va sorgir en el moment oportú en les carreres cinematogràfiques de tots dos directors, just quan veien morir grans idees per falta de temps. Així doncs, es van posar d'acord en crear una sessió doble: Planet Terror i Death Proof. Ambdues pel·lícules són un homenatge al cinema de terror de sèrie B dels anys 70's i 80's, tot i que la primera ve a ser una horror film, i la segona un thriller.


Planet Terror ens transporta a un petit poble nordamericà que es veu inmers en el caos a causa d'un virus que transforma als seus habitants en zombies. Els principals candidats per acabar amb aquest exèrcit de morts vivents són Cherry Darling (Rose McGowan), una stripper a qui li és amputada una cama per l'atac d'un zombie i a la qual se li implanta una metralleta en el seu lloc i el seu ex-company El Wray (Freddy Rodriguez), un expert en arts marcials. A més, comptaran amb l'ajuda d'un bon equip de combatents per fer front amb l'amenaça d'aquesta plaga, i trobar refugi.
Tot això, en una mescla de terror i humor bastant gamberro, desenfadat i un tant freak, al més pur estil dels 80.



Per altra banda, Death Proof ens posa en la pell de Stuntman Mike (Kurt Russel), un psicòpata que segresta i assassina a noies joves i de gran bellesa per saciar la seva set de sang. Però no treballa sol, juntament amb el seu immens cotxe es converteix en l'autèntica màquina de matar. Entre les seves victimes cal destacar a Abernathy (Rosario Dawson) i a Pam (la polivalent Rose McGowan) qui, en boca del propi Tarantino: "Hauria de donar la sensació de que en qualsevol moment estes dos ties s'han d'enrollar", tal i com relata a l'entrevista de l'últim número de la revista Rolling Stone.
Un bon alicient per remarcar l'última obra d'un geni del cinema modern qui, aquest cop, ens presenta un thriller com els dels 70's.


Cal destacar també l'esforç de tots dos directors per tal de crear un bon clima previ a l'estrena de la doble sessió. Com ho han aconseguit? Amb una idea molt recargolada. La publicació d'una sèrie de tràilers falsos que, a més, serveixen de nexe entre les dos històries.

Els encarregats de tal honorable tasca han estat el propi Robert Rodriguez (Machete), Rob Zombie (Warewolf Women of the S.S. amb un petit "cameo" del Nicholas Cage), Edward Wright i Eli Roth, els quals superen tot tipus de barreres morals, amb sexe explícit, tortures salvatges o desmembraments de tot tipus. Fet que ha alçat veus de protesta, i que fan perillar la seva integritat, ja que caldria eliminar o retallar escenes per tal de guanyar-se la seva adequada qualificació per edats.


Les dates d'estrena al nostre país varien substancialment de les d'Estats Units, on es va presentar com una autèntica grindhouse el passat 6 d'Abril. Mentrestant, nosaltres ens haurem d'esperar per a veure les dos entregues per separat (i amb l'ordre invers), ja que Planet Terror s'estrena el próxim 3 d'Agost i Death Proof, una mica més tard, el 31 d'Agost.

Mentrestant, us deixo amb el tràiler conjunt d'aquesta bizarra obra conjunta:

1 comentari:

Anònim ha dit...

Impresionant ...