dilluns, 18 de juny del 2007

UNKLE - War Stories

UNKLE torna a l'atac amb les seves particulars "Històries de guerra", mostrant un James Lavelle més dur.

El projecte de UNKLE sorgí el 1998, com a fruït de l'acord entre dos dels que ara són ja grans mestres de l'electrònica i l'ambient, em refereixo a James Lavelle i DJ Shadow.

El seu primer àlbum, Psyence Fiction [1998], fou aclamat per la crítica per les seves textures obscures i els seus break beats fantasmals. En el seu camí a l'èxit però, van comptar amb les inestimables col·laboracions de Thom Yorke (Radiohead) i Richard Ashcroft.


Rabbit In Your Headlights
Be There (feat. Ian Brown)

Poc després però, s'anunciava la ruptura del projecte, fet va provocar la divisió d'opinions entre els seus seguidors, qui discutien sobre la continuïtat del grup sense una peça clau com DJ Shadow.

I així va quedar reflexat en el llençament de Never, Never Land [2004], segon àlbum de UNKLE, i primer amb la participació de Richard File amb un James Lavelle qui, a pesar de comptar amb la col·laboració de Robert del Naja (Massive Attack), Josh Homme (Queens of The Stone Age) i Ian Brown (excomponent de The Stone Roses), va haver de fer front a dures crítiques dels seguidors àferrims de DJ Shadow.


Eye For An Eye
Reign (feat. Ian Brown)

Ara UNKLE torna a la càrrega en mans de James Lavelle i Richard File amb War Stories. Un àlbum on els beats fantasmals han deixat pas a rabiosos riffs de guitarra, però sense perdre l'essència que va marcar els seus orígens. Una bona ocasió de desdir-se de tots aquells qui creien que el grup no tenia cap futur i comprovar que segueix en plena forma. Fent gala d'aquesta evolució, han participat grans vocalistes com Josh Homme i Robert del Naja, qui tornen a fer les seves aportacions; a més de The Duke Spirit, Autolux i Gavin Clark (Clayhill).


Burn My Shadow

Tindrem oportunitat de poder disfrutar de UNKLE en directe a les nostres terres el 22 de Juliol al Festival de Benicàssim. Caldrà veure si el seu retorn es igual de sonat als escenaris, però el que si es segur es que és una ocasió que no es pot deixar escapar!!

2 comentaris:

yrun ha dit...

Bua carinyo! En directe sonen bestialissimament bé! ;P

DaKid_A ha dit...

Ja ho pots ben dir! A veure si em decideixo a penjar al Youtube els videos del FIB! Xo es que estic tan mandrós... xD